Issue#2248: Blackberry - Build Error: Function 'system' is not implemented

  • Hey all,

     

    I'm trying to develope an IRC chat client and I've decided to use a Qt library I found online:

     

    Communi

     

    I've included the library without much trouble, but I'm having a strange build error: 

     

    "/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/features/qt_functions.prf(117): Function 'system' is not implemented"

     

    I have no idea what this means, and I have no idea how to debug this. The full output is below.

     

    12:55:42 **** Incremental Build of configuration Device-Debug for project bIRC ****
    make -j7 Device-Debug 
    make -C .//translations -f Makefile update
    make[1]: Entering directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/translations'
    /Applications/Momentics.app/host_10_3_1_12/darwin/x86/usr/bin/lupdate bIRC.pro
    Updating 'bIRC.ts'...
    /Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/features/qt_functions.prf(117): Function 'system' is not implementedProject ERROR: Package icu not found/bin/sh: pkg-config: command not found/bin/sh: pkg-config: command not found/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/features/qt_functions.prf(117): Function 'system' is not implementedProject ERROR: Package icu-i18n not found/bin/sh: pkg-config: command not found/bin/sh: pkg-config: command not foundCannot open /Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/include/include/IrcModel: file to open is a directory
     Found 1 source text(s) (0 new and 1 already existing)
    Cannot open /Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/include/include/IrcUtil: file to open is a directory
    make[1]: Leaving directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/translations'
    make -C .//translations -f Makefile release
    make[1]: Entering directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/translations'
    /Applications/Momentics.app/host_10_3_1_12/darwin/x86/usr/bin/lrelease bIRC.pro
    /Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/features/qt_functions.prf(117): Function 'system' is not implementedProject ERROR: Package icu not foundsh: pkg-config: command not found
    sh: pkg-config: command not found
    /Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/features/qt_functions.prf(117): Function 'system' is not implementedProject ERROR: Package icu-i18n not foundsh: pkg-config: command not found
    sh: pkg-config: command not found
    Updating '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/translations/bIRC.qm'...
     Generated 0 translation(s) (0 finished and 0 unfinished)
     Ignored 1 untranslated source text(s)
    make[1]: Leaving directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/translations'
    make -C ./arm -f Makefile debug
    make[1]: Entering directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/arm'
    /Applications/Momentics.app/host_10_3_1_12/darwin/x86/usr/bin/qmake -spec /Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/blackberry-armv7le-qcc CONFIG+=debug_and_release CONFIG+=device -o Makefile ../bIRC.pro
    make -f Makefile.Debug
    Makefile.Debug:312: warning: overriding recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircbuffer.cpp'
    Makefile.Debug:267: warning: ignoring old recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircbuffer.cpp'
    Makefile.Debug:319: warning: overriding recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircbuffermodel.cpp'
    Makefile.Debug:274: warning: ignoring old recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircbuffermodel.cpp'
    make[2]: Entering directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/arm'
    Makefile.Debug:328: warning: overriding recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircchannel.cpp'
    Makefile.Debug:283: warning: ignoring old recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircchannel.cpp'
    Makefile.Debug:333: warning: overriding recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircuser.cpp'
    Makefile.Debug:288: warning: ignoring old recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircuser.cpp'
    Makefile.Debug:340: warning: overriding recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircusermodel.cpp'
    Makefile.Debug:295: warning: ignoring old recipe for target 'o.le-v7-g/.moc/moc_ircusermodel.cpp'
    qcc -Vgcc_ntoarmv7le -c -Wc,-include -Wc,o.le-v7-g/.obj/bIRC -Wno-psabi -fstack-protector -fstack-protector-all -mcpu=cortex-a9 -g -Wno-psabi -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_IMPORT_QT47_QML -DQ_OS_BLACKBERRY -DIRC_SHARED -DIRC_NAMESPACE=Communi -DBUILD_IRC_CORE -DBUILD_IRC_MODEL -DBUILD_IRC_UTIL -DQT_DECLARATIVE_DEBUG -DQT_DECLARATIVE_LIB -DQT_NETWORK_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/share/qt4/mkspecs/blackberry-armv7le-qcc -I../../bIRC -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/qt4/QtCore -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/qt4/QtNetwork -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/qt4/QtDeclarative -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/qt4 -I../include/src/core -I../include/include/IrcCore -I../include/src/model -I../include/include/IrcModel -I../include/src/util -I../include/include/IrcUtil -Io.le-v7-g/.moc -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/bb1 -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include -I/Applications/Momentics.app/target_10_3_1_995/qnx6/usr/include/freetype2 -I. -o o.le-v7-g/.obj/rdf_utils.o ../include/src/3rdparty/mozilla/rdf_utils.c
    cc1: error: one or more PCH files were found, but they were invalid
    cc1: error: use -Winvalid-pch for more information
    cc1: fatal error: o.le-v7-g/.obj/bIRC: No such file or directory
    compilation terminated.
    cc: /Applications/Momentics.app/host_10_3_1_12/darwin/x86/usr/lib/gcc/arm-unknown-nto-qnx8.0.0eabi/4.6.3/cc1 error 1
    Makefile.Debug:577: recipe for target 'o.le-v7-g/.obj/rdf_utils.o' failed
    make[2]: *** [o.le-v7-g/.obj/rdf_utils.o] Error 1
    make[2]: Leaving directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/arm'
    Makefile:50: recipe for target 'debug' failed
    make[1]: *** [debug] Error 2
    make[1]: Leaving directory '/Users/joelhill/BB10.3-Dev/bIRC/arm'
    make: *** [Device-Debug] Error 2
    mk/cs-base.mk:31: recipe for target 'Device-Debug' failed
    
    12:55:43 Build Finished (took 1s.226ms)

    The function reference in the error is located in the momentic app in qt_functions.prf and is as follows:

     

    defineTest(package ist) {
     # this can't be done in global scope here because qt_functions is loaded
     # before the .pro is parsed, so if the .pro set PKG_CONFIG, we wouldn't know it
     # yet. oops.
     isEmpty(PKG_CONFIG):PKG_CONFIG = pkg-config # keep consistent with link_pkgconfig.prf! too
    
     for(package, ARGS) {
    #THE ISSUE SEEMS TO BE THIS LINE OF CODE !system($$PKG_CONFIG --exists $$package):return(false) } return(true) }

    Any help would be greatly appreciated!

     

     

    0 Answers

    Sorry, your answer is too short !

  • Issue#143881: Optus - System Error / Outage - Helix issue?

    Moved to Highett, VIC over a month ago and simply wanted to move my DSL service from the old place to the new. I have been an Optus customer for over 15 years. Optus STILL cannot connect my service due to a System Error/Outage (with their Helix?) which they tell me is affecting 1 in 50 people! I am a very patient person but after over a month of no internet I am really getting peeved.... I have the Entertainment bundle with Optus so I can't use my Fetch TV or my Netflix account.  Customer service has been great but they can't give me any more answers other than wait.  Help!

  • Issue#401880: Blackberry - Build completed but Install and launch no issue display but not install into device

    C:\Dev\Apps\BB\Hello>cordova runRunning command: cmd "/s /c "C:\Dev\Apps\BB\Hello\platforms\blackberry10\cordova\run.bat""Please enter your device password:[INFO] Target Z10-dgdfgdg selected[INFO] The existing debug token is valid[INFO] Deploying debug token to target "Z10-sdfsdfgsdfg"[INFO] Sending request: INSTALL_DEBUG_TOKEN[INFO] Action: Install Debug Token[INFO] File size: 2622[INFO] result::success[INFO] Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx512m[INFO] Populating application source[INFO] Parsing config.xml[INFO] Checking and updating Content-Security-Policy as needed to allow BlackBerry 10 Plugins to function.[INFO] The tag has been set in the BlackBerry project to:<meta http-equiv="Content-Security-Policy" content="default-src 'self' data&colon; gap: https://ssl.gstatic.com 'unsafe-eval'; style-src 'self' 'unsafe-inline'; media-src *; connect-srchttp://localhost:8472">[INFO] Generating output files[INFO] Package created: C:\Dev\Apps\BB\Hello\platforms\blackberry10\build\simu

  • Issue#638301: Controller Log - An internal system error has occurred at file channel.c function ch_check line 1410

    Hi All, We have a Aruba 7010 controller running 6.4.2.9 version. We are getting a list of logs related to APs for internal system error.Users are unable to connect to Corporate WiFi at site. Will this error cause issue to connect to WiFi network.Logs" AP [email protected] sapd|  An internal system error has occurred at file channel.c function ch_check line 1410 error default_ch_cnt ."Internal System error is for all the APs.User Logs" User Authentication failed. username=MAC ADDRESS userip=0.0.0.0 usermac=MAC servername=xx_xxx_1 serverip=<IP> apname=DL00-LA012 bssid=<Radio MAC>""Authentication server request Timeout, username=MAC ADDRESS userip=0.0.0.0 usermac=MAC servername= xx_xxx_1 serverip= <IP> bssid=<Radio MAC> apname=DL-LA008" RegardsPRD

  • Issue#708200: Blackberry - SYSTEM UPDATE ERROR - Urgent help required

    On Sunday my Priv did a system update which I'm sure has some wonderful additions, unfortunately in the process it obliterated my 'officeSuite App' - none of my documents will now open. even when I use their own 'file manager - nothing. I am able to access some documents via 'WORD App' but no PDF's. Even the two back-up OfficeSuite App's that I keep on the internal memory stick now look like this:M-^IPNG^M^J^Z^J. This is a complete disaster of epic proportions - if i'm unable to retierve these documents it could cost me me job, and no I'm not joking. Can any one adivise on either a fix for this issue or how I can revert to the previous system settings - failing that where the nears dump is so I can place my Priv on the top of the heap of  #@@# pile. This is a lesson learnt - Never rely on one piece of smart technology no matter how well it's rated

  • Issue#810131: Unknown Issue with system custom build.

    Hi, My name is Toni , I have this PC: i5 3570K (upgraded from 2500k) on a Z68P-DS3 motherboard , a thermaltake lite 550W TR2 , 120 SSD , 240 SSD , 500GB HDD , 1TB HDD , gtx 980 MSI , 8GB DDR3 1333 . The problem is when i start PC , everything is allright . As time passes it can be 5 minutes or 25 min or 1 day , totally random i get freeze , sometimes with black screen nonresponding pc , sometimes the screen freezes in chrome or whatever i was gaming on . After this situation this can go two ways : 1) It restart by himself after the freeze in ~1 min , or 2)it just stays frozen like that until i force the power button (hold down) . It started happening from the following situation: i had 2500K OC-ed at 4.2(only multiplier , no voltage change) . I exchanged it for a 3570K but forgot to revert the BIOS OC back . at some point , the PC stopped working and shutdown suddenly for about 15 minutes didnt want to start back. After that i start the PC and i get random freeze like above wit

  • Issue#813050: Unity - Build Error when I am building the Game for windows Phone, Please help me solve this issue

    Error building Player: Exception: Error: method `System.Boolean System.Threading.WaitHandle::WaitOne(System.Int32,System.Boolean)` doesn't exist in target framework. It is referenced from Assembly-CSharp.dll at System.Void MegaModifiers:oWork(System.Object). Error: method `System.String System.Environment::GetEnvironmentVariable(System.String)` doesn't exist in target framework. It is referenced from Assembly-CSharp.dll at System.Void MegaGrab:oGrabTGA(). Error: method `System.String... Build Error when I am building the Game for windows Phone, Please help me solve this issue

  • Issue#969431: ERROR: Not implemented From function cyclicAMI::coupledFvPatchField::snGrad()

    Hi guys, here is a link to the case I am working on: http://www.cfd-online.com/Forums/ope...ixed-body.html I thought it would be better to open a new thread for the problem I am facing now, because probably its unrelated to my other problem. I had two mesh parts with AMI1 and AMI2 as cyclicAMI patches both defined as patches in the blockMeshDict. I didn't manage to run snappyHexMesh like this so I used Code: stitchMesh AMI1 AMI2 After I was able to use snappyHexMesh and added entries for AMI1 and AMI2 for all my files in the 0 folder. I used Code:     type            cyclicAMI;     transform      rotational;     rotationAxis    (0 1 0);     rotationCentre  (0 0 0); for everything except pointDisplacement, where I used "slip" (not sure if thats right). When I try to run the solver (ihDyMFoam) then I get the following error: Code: Create time Create mesh for time =

  • Issue#1020012: Blackberry - System Error while using secure wipe on the Passport

    Hi, Just wondering if anyone can help here. I had the passport and I was trying to clean all the data using the secure wipe function.  The process was going smooth until it hit 97%, then it tooks 1 days for it to move another 1%, during the process I restarted the phone and the process repeated and again is stopped at 97%.  Then it finally got to 99% after 2 days but it went out of battery. (i unplugged as it was chargeing for too long). Then I restarted again and now there is an error message and it won't start at all.  The error message: "wwww.bberror.com/bb10-0015". Any solution to get the phone start again? Thanks.

  • Issue#1120072: VAAPI::GLMapSurface - Error: the requested function is not implemented(20)

    I just tried the new Beta 1 and have no video image output. Sound is playing, interface is working, just a black screen. Running Ubuntu 14.04 with lts-xenial packages on an Intel J1900 platform. Disabling vaapi and playing on CPU works. Using VAAPI with "Normal Shaders" shows a red flash before audio starts. Using VAAPI with "Enhanced Shaders" shows a green flash before audio starts. Log extract: Code: 19:07:29 T:140684811880448 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: Creating InputStream 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: Creating Demuxer 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: Opening stream: 0 source: 256 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: Creating video codec with codec id: 28 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10 19:07:29 T:140681385875200  NOTICE: Creating video thread 19:07:29 T:14

  • Issue#2368: Blackberry - Classic wont turn on after a hard reset. Error code

    So my blackberry wont turn on after a factory reset, www.bberror.com/bb10-0015. I am not sure what to do. I did not update or anything like that. I just did a factory reset and now it wont turn on. Please help, thank you.

  • Issue#2889: Unity - Build Error on AssembleConverter.exe in VS2015

    I am using Visual Studio 2015 Update 1 along with Unity 5.3.1p4 to build a Universal Windows App. I'm also using SDK 10.0.10586.15 When building in VS using Debug, Release, or Master with x86 or x64 I recieve the following output: 1>------ Build started: Project: Skyhook, Configuration: Release x86 ------ 1> UnityInstallationDir "C:\Program Files\Unity_5_3_1\Editor". 1> UnityWSAPlayerDir "C:\Program Files\Unity_5_3_1\Editor\Data\PlaybackEngines\MetroSupport". 1> UnityProjectDir... Build Error on AssembleConverter.exe in VS2015

  • Issue#3973: Blackberry - Install Error: [0008]

    Trying to install Heads Up on playbook that was previously owned and had Heads Up installed. Now I get error 0008. Playbook was wiped clean after previous owner. Wondering if the app is no longer supported or if there's something I'm missing. All help is appreciated. 

  • Issue#4263: Having Issue: Connecting SSAS Tabular on standalone system without Domin

    Hi, I am trying to connect to SSAS tabular cube. Below are details 1) Mine is standlone system.2) For login to system no Domain required.3) Sql server is also installed on same machine. I am able to connect and browse the cube4) I am able to connect to Sql server database using Enterprise gateway. Issue:a) I am not able to connect to SSAS cube using Analysis service Connector because of 'Effective User Name mismatch' error.b) If I am trying to connect through Enterprise gateway, it is not connecting. Might be because no domain configured. Anyone, please advice. ThanksNitin

  • Issue#4346: [RESOLVED] Win10 UWP - Unity 5.2 System.Runtime issue

    Cannot build a Win10 UWP Unity 5.2 project in VS2015 (14.0.23107.0 D14REL). Cannot resolve Assembly or Windows Metadata file 'System.Runtime.dll' Here is what is included in the csproj file that gets created from Unity: <Reference Include="System.Runtime"> <HintPath>C:\Users\[MYLOGIN]\.nuget\packages\System.Runtime\4.0.20\ref\dotnet\System.Runtime.dll</HintPath> </Reference> The file exists at that location. In VS2015, in the Object Browser, I can see System.Runtime and the... [RESOLVED] Win10 UWP - Unity 5.2 System.Runtime issue

  • Issue#5004: Android - Unknown issue with Google Play Services Error

    I am getting a "Unknown issue with Google Play Services Error" when i open Google Apps like Gmail. I recently Unlocked the Bootloader and Rooted my Turbo. I dont see Google Play Services in Play Store to Update. Does anyone have any suggestions for the issue? Thanks in advance.

  • Issue#5194: Android - [SOLVED] Unknown issue with Google Play Services Error

    I am getting a "Unknown issue with Google Play Services Error" when i open Google Apps like Gmail. I recently Unlocked the Bootloader and Rooted my Turbo. I dont see Google Play Services in Play Store to Update. Does anyone have any suggestions for the issue? Thanks in advance.

  • Issue#7463: Blackberry ID issue

    I have attempted to sort this too many times and support on Twitter... which I do use, keeps saying they do not understand. I have a blackberry Z10, when I first set up my ID the contact e-mail address was for the business I worked for. I have not worked for that business for 4 years. I keep being asked to verify my Black Berry ID, the e-mail address is no longer valid, I will not see a reply, I now have a warning saying if the next attempt is incorrect, I will be unable to use black berry ID for 15 minutes???? All I want to do is change my ID e-mail address How do I do it?

  • Issue#7504: Blackberry - Blend installation error code -2147023293

    In the middle of installation, my laptop turned off, after re-attempting to install blend error code -2147023293 pops up every time

  • Issue#7681: blackberry z10 error

    it shows a link while turning it on...www.bberror.com/bb10_0015 with a caution sign. help me out pleass wht should i do now .

  • Issue#7919: Unity - WebGL js error: missing function: pthread_create

    When I start our project in Firefox it's starting up fine. The menu works. But when our main scene I get this error: missing function: pthread_create. (See also the console output below.) Does anyone know what's going wrong? We also build for standalone, iOS (ILL2CPP) and Android without any problems. Console output: WARNING: Shader Unsupported: 'Standard' - Pass 'FORWARD' has no vertex shader UnityLoader.js:1:31246 WARNING: Shader Unsupported:... WebGL js error: missing function: pthread_create

  • Issue#8664: System generator Black Box simulation issue

    Hi all   I am trying to run a simulation of a VHDL code in Black Box. When Vivado is selected simoulation freezes on Initializing state - no errors and wannings. It appeasrs to be only a problem with Black Box when external simulator is called.    I am using Vivado2015.2 System Edition and Matlab 2015a all run on Win7 SP1 64bit.   Regards   GPo      

  • Issue#11803: Blackberry - Upgrade payment system

    BlackBerry World needs to enable app purchase via new payment and settlement systems like1. IMPS2. NEFT3. RTGS4. RuPay Currently I'm unable to buy any app from Z3 (India) for last 1 year.

  • Issue#14132: Error linking MATLAB R2013b to System Generator, ISE 14.7

    I am trying to get System Generator linked to my version of MATLAB. I run the System Generator MATLAB Configurator program and select my version of MATLAB that is shown in the window- R2013b. However, when I apply the selection I get the following error message: Error: Failed to open temporary file for writing: C:\Program Files\MATLAB\R2013b/toolbox/local/classpath.txt.tmp. I changed the permissions of the directory to read/write and I still get the same error messsage. When I close the window I get the following message: Runtime error: sg_config.exe. This application has requested the runtime to terminate in an unusual way

  • Issue#16571: Blackberry - error retrieving media metadata information

    My Z10 is now giving an error message. Error retrieving media metadata information.  media can not play.  Thanks

  • Issue#18094: Blackberry - bb error code displayed

    my bb z10 displayed an on screen message : www.bberror.com/bb10-0015. it has refused to load pass that stage since and all my contact are in it. please need assistance.

  • Issue#18437: Error encounterd with Xilinx System Generator

    I am using MATLAB 2013b. After installing Xilinx Vivado, System Generator 14.4 is configured successfully. Xilinx Blockset is displayed in Simulink library. But, whenever I click on Xilinx Blockset, it is showing "Generating Repository for Xilinx Blockset" followed by some error encountered and Matlab is getting closed immediately.   Could you please help me to solve this issue? 

  • Issue#18451: Unity - xcode build error - il2cpp

    PLATFORM AND VERSION iOS xcode 7.3 1/13/16 time 1:29 mac os 10.11.2 unity 5.3.1 DESCRIPTION OF PROBLEM I was able to do a build and deploy onto the ipad with this app, before updating to ios 9.2. once I updated I couldn’t run xcode with that ios, so I updated xcode to 7.3, but then needed to update my mac to os 10.11.2. I then got the attached error when building in xcode, so I updated unity to 5.3.1, but got the same error. please advise. I attached a screen shot of the build.

  • Issue#21038: Lenovo - Persistent System Freeze Issue on Newly Upgraded SSD on Windows 10 Y510P

    I purchased the MYDIGITALSSD M.2 256GB SSD to replace the 24GB M.2 that originally came with my Y510P. I completed the upgrade and re-installed Windows 10 (on the ssd) and use the 1TB drive purely as storage, and re-downloaded all of the necessary drivers for the laptop. Ever since then, i experience 3-4 system freezes daily. I am not able to get to task manager, just get a complete system hang and i have no choice but to restart the pc. It typically starts with one application, then after a few seconds, everything will freeze and become unusable. Does anyone have any advice on this? i read about someone having a similar issue a really long time ago but i cant remember where and can't find any info on this specific problem. It's driving me crazy though and i'd appreciate any advice or troubleshooting tips offered. thanks everyone. -Daniel

  • Issue#21456: Playstation - FIFA 16 - Error CE-34878-0: Fix for This Issue?

    So so disappointed in the technical support provided by Playstation.  Issue has been with Playstation for 2 months and each time I have to call for an update.   They have provided troubleshooting steps several times but it does not fix the error.   I purchased the Fifa 16 game of disc and each time you score a goal the system crashes and blue screens.  There are many internet sites where it says that Playstation know about this error however they do not have a fix.  Totally disappointed.  They can not guarantee that if I purchase the game online and the same error occurs they will replace my money.  I definately won't be buying a playstation again should the console die.      Mod Edit: Moved thread to support area, updated title. --GrainneNessa